____________________________________________________________

 

''Het geheim van geluk ligt niet in het doen wat je leuk vindt, maar in het leuk vinden wat je moet doen.''

 

Bovenstaand vind u een zogenaamde levenspreuk die mij erg past, het leek mij dan ook gepast om deze pagina daar mee te beginnen. Ik hoop met deze pagina ook duidelijk te maken waarom deze spreuk bij mij past.

 

Introductie | Mijn naam is Sven Heinen, maar dat wist u waarschijnlijk al. Ik ben geboren de 29ste juni van 1989 te Nijmegen en woon momenteel in het Gelderse Beuningen. Attractieparken zijn mijn grootste passie, in eerste instantie als bezoeker, maar inmiddels werk ik ook in deze branche. Ook fotografeer ik graag, met name in een attractiepark, waar ik telkens weer de sfeer en emotie van een park vast probeer te leggen. 

 

Studie | Nadat ik in 2007 mijn HAVO-diploma gehaald heb, ben ik begonnen aan een studie Werktuigbouwkunde. Ik was namelijk als kind al van plan om iets met attractieparken te gaan doen en waarom dan geen attractie's ontwerpen? Echter bleek de studie totaal niet wat ik ervan had verwacht had. In 2009 heb ik nog geprobeerd om over te stappen naar Elektrotechniek, maar ook dit was geen succes. Momenteel ben ik op zoek naar een studie in de toerisme sector, echter heb ik hierin nog geen beslissing genomen.

 

Werk | Mijn werkverleden heeft alles te maken met mijn passie voor attractieparken, hoewel ik in eerste instantie helemaal niet in een park ben gaan werken. Mijn eerste werkervaring was bij een regionale krant, de ik elke woensdagmiddag ben gaan bezorgen. Hierbij was ik 14 jaar, mijn doel was om genoeg te verdienen om zelf attractieparken te bezoeken zonder mijn ouders. In 2006 ben in begonnen bij de plaatselijke Albert Heijn, als vakkenvuller. Mijn motivatie was vooral om meer te kunnen werken en te verdienen. Bij Albert Heijn heb ik veel ervaring opgedaan, niet alleen in het omgaan met klanten, maar ook in het aansturen van andere collega's. Ik ben in 2010 gestopt met de werkzaamheden bij Albert Heijn, omdat ik me wou concentreren op een nieuwe (fulltime) baan.

 

Mijn eerste werkervaring in een attractiepark deed ik op in september van 2008. Walibi zocht medewerkers om mee te helpen tijdens de drukke Halloween periode, ik greep mijn kans. Ik werd aangenomen als attractiemedewerker. Het sloeg bij me in als een bom, dit is wat ik wil doen! Mensen vermaken is in mijn mening het mooiste beroep wat er is, in 2009 soliciteerde ik dan ook met veel plezier voor een parttime functie bij Walibi. Omdat ik in 2009 stopte met studeren heb ik het seizoen als fulltime medewerker afgemaakt. Tevens heb ik tot en met het hoogseizoen van 2010 fulltime gewerkt voor Walibi.

 

Na het iets wat tegenvallende hoogseizoen van Walibi, besloot ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging heb ik momenteel gevonden in de Efteling, waar ik tevens als attractiemedewerker werkaam ben. Echter heb ik hier meer verantwoordelijkheid en meer werkzaamheden in vergelijking tot Walibi, hierdoor voel ik me helemaal thuis in deze functie.

 

Helden | Ik ben van mening dat iedereen één of meerdere personen heeft waarna hij opkijkt, iemand die jou held is. Voor mij zijn dat ongetwijfeld Anton Pieck en Walter Elias Disney. Pieck met name voor zijn eigenwijze visie op het realiseren van het sprookjesbos in de Efteling. Disney vanwege het maken van de ontzettend mooi films/series. En natuurlijk voor Disneyland 'the happiest place on Earth', waar hij zelf nog het meeste plezier had.

 

 

Als u nu nog niet genoeg van mij weet, of gewoon meer wil weten kunt u contact opnemen met mij via het contact-formulier.

 

Sven 

 

Werk in Walibi